• +45 21590893
  • mp@martinpihl.dk

Category ArchiveWords

Ny kommune skifter til OpenOffice

Dengang var det en nyhed, når offentlige institutioner skiftede Microsoft Office ud med OpenOffice. Og noget vi aktivt arbejdede på at gøre. I dette tilfælde var det Rødovre kommune der skiftede, og det lavede jeg en nyhed omkring.

 

Få Windows til at ligne Ubuntu

Hvis man virkelig godt kunne lide den måde Windows så ud og virkede på, så kunne man få alt det gode ved Ubuntu, men ændre måden det ser ud på, ved at lægge et skin på.

Dette var en guide til hvordan man gør det.

Bug Jam i februar

En af de sjove community ting vi gjorde – både i Danmark men også globalt, var at afholde en såkaldt bug jam. Det var en dag, hvor frivillige over hele verden sat sammen lokalt, og arbejdede på mange små fejl i Ubuntu.

Udover at det er en fantastisk community building aktivitet, og noget der bragte mennesker sammen socialt på tværs af byer og landegrænser, var det en interessant aktivitet i forhold til at løse småproblemer i systemet.

Det var også i dette regí at jeg lærte om konceptet papercuts, som omhandler små irriterende, men ikke kritiske, fejl.

The birth of a new planet

Her var der noget, som jeg ikke lige kan huske hvad var. Det skal lige udfyldes med nogle andre ting.

 

Ubuntu Nordic

Vi havde skabt et dansk community, og var blevet ret store, på trods af at området var så snævert og ekstremt nørdet. Men vi udvidede faktisk samarbejdet, og prøvede at se om vi kunne skabe en fælles nordisk platform med større gennemslagskraft.

Et Nordic fællesskab.

Derudover har jeg arbejdet på mange forskellige slags projekter. Da jeg udover triathlon, også har kastet mig over indendørs roning, så var det oplagt at lave et projekt omkring romaskiner, som man kan læse mere om på linket.

Ubuntu i dansk Tv: Penge magasinet

I 2008 deltog jeg og et par andre i Magasinet Penge på DR. En familie skulle forsøge at leve med computere, som kørte rent open source, i 14 dage.

Det vil jeg fortælle lidt mere om her.

Love and Marriage

Her kommer mere. Men hvis du ikke kun er interesseret i IT og Ubuntu, så vil jeg anbefale at læse mere på denne side om Ecommerce Manager.

Det er en side, som indeholder alt muligt om både IT, Online Marketing, Logistik, Ledelse, Budget, og meget meget mere om ehandel.

Selv hjælper jeg med forskellige webshops, og arbejder også med indhold omkring gaveideer for Ønskebasen.

Kamp over dansk afhandling

Det var en afhandling der gav lidt røre i IT markedet. Der var jo kamp mellem Open Source på den ene side og giganter som Microsoft på den anden side. Så konklusioner i undersøgelser og rapporter kom der hurtigt disputser omkring.

Dette var en nyhed om dét.

Nedtælling til Ubuntu 9.10

Inden lancering af Ubuntu 9.10 begyndte vi en nedtælling. Det i sig selv var en promovering, men det var også for at skabe noget ‘excitement’ i community’et.

Og selvfølgelig gav det noget opmærksomhed, og var jo klart en væsentlig af forklaringen på, at systemet fik så meget attention af både medier og privatpersoner.

Succesfuldt 8.04 LTS Release Party

I 2008 afholdt vi release parties hvert halve år, når nye udgaver udkom. Det var en måde at fejre et halvt års arbejde på, nørde ny teknologi og se nye features, møde hinanden og have det sjovt, og ikke mindst promovere produktet både internt og eksternt.

Det var skide sjovt, og både faglige og personlige relationer blev styrket.